Sistemele de hidranţi interiori sunt alcătuite din: - O componentă care face racordarea furtunului de refulare la reţeaua de apă; - Un furtun de refulare; - O ţeavă de refulare; - Un tambur metalic pe care se înfaşoară furtunul; - O cutie de metal de diverse dimensiuni care încastrează tot sistemul.
Pentru a putea produce și comercializa sisteme de hidranți interiori, acestea trebuiesc mai întâi supuse unui proces de certificare a cărui menire este să ateste că produsele proiectate și executate de o anumită societate comercială corespund cu cerințele standardelor în vigoare.
La fel ca stingătoarele de incendiu, sistemele de hidranți interiori aparţin unui anumit tip și fiecare în parte reprezintă un anumit model.
Verificarea sistemelor de hidranți interiori se face doar de către firme autorizate IGSU.
Înainte de începerea operațiunilor de verificare și reparare a sistemelor de hidranți interiori, firmele autorizate trebuie să facă identificarea lor.
În cazul înlocuirii de componente ale sistemului de hidrant interior, firmele prestatoare de servicii trebuie să folosească pentru fiecare model de sistem certificat, doar componentele originale care au alcătuit prototipurile avizate și care sunt prezentate în certificatele originale.
Toate neregulile și abaterile de la lege din piața PSI influențează negativ beneficiarii: 1.
În cele ce urmează va prezentăm ce trebuie să faceți pentru a evita recepția și dotarea cu sisteme de hidranți neconforme.
Declarația de conformitate sau declaraţia de performanţă este un document emis la comercializarea sistemului hidrant care spune pe scurt că produsele x,y,z, care se regăsesc în factura nr.
În cele ce urmează, va prezentăm ce trebuie să faceți pentru a vă asigura că lucrările de verificat și reparat sisteme de hidranți interiori au fost executate corespunzător: Înainte de a contracta serviciile de mentenanță: a.
Nu vă lăsăți păcăliți crezând că orice problema apare în perioada de garanție este exclusiv imputabilă producătorului sau prestatorului de servicii.