Misiunea APSIA este simpla, clara si impartita pe 3 paliere principale:

 

1. Partea informativa: dorim atat prin intermediul acestui site cat si a evenimentelor pe care le organizam sa oferim beneficiarilor o platforma informativa, cat se poate de simplificata si inteligibila, prin care acestia sa poata dobandi toate informatiile necesare despre achizitia de produse noi si despre procedurile de mentenanta din domeniul PSI (vezi pagina "GHID ACHIZITII SI SERVICE"): documente, verificarea conformitatii produselor, proceduri de certificare, retetele produselor, identificare, stingatoare care trebuiesc scoase din uz, neconformitati etc.

Totodata, folosind acest site, dorim sa facem publice anumite comunicate si adrese oficiale din partea autoritatilor (vezi pagina "COMUNICATE CU IGSU)" despre temele mai sus descrise, pentru a evita orice fel de dubiu si de interpretari ale legilor, asa cum unele companii incearca sa faca pentru a nu le respecta.

 

2. Partea legislativa: dorim sa venim in sprijinul autoritatilor competente, care elaboreaza si actualizeaza legislatia PSI din Romania, cu idei de imbunatatiri, acolo unde este cazul. Dorim ca legislatia romaneasca sa fie pe deplin armonizata cu cea a statelor membre UE, in special a acelora unde se dovdeste a fi foarte eficient gandita dar si aplicata. Deoarece piata PSI este intr-o dinamica continua, si normele in vigoare au nevoie periodic de revizuiri si imbunatatiri pentru a face teoria sa corespunda cu practica.

 

3. Partea de control: scopul nostru este sa avem o implicare activa in ceea ce priveste supravegherea pietei PSI din Romania si sa venim in sprijinul autoritatilor competente cu informatii din teritoriu. Trebuie sa stim exact ce fel de produse sunt puse in vanzare dar si modul in care se executa mententanta periodica pentru stingatoarele beneficiarilor. Toate neconformitatile produse cu buna stiinta sau din ignorata de firmele din domeniul PSI reprezinta in final furturi din buzunarele beneficiarilor. In aceste conditii, consideram ca firmele care isi desfasoara activitatea in afara legii trebuiesc supravegheate si raportate autoritatilor competente pentru a se lua masurile cuvenite. APSIA isi propune pe aceasta cale sa actioneze ca o extensie a IGSU in teritoriu.

 

Insa mai important decat orice, misiunea APSIA este de a informa corect beneficiarii cu privire la tot ce inseamna prevenirea si stingerea incendiilor - produse si servicii.

Orice intrebari ati avea legate de acest domeniu, nu ezitati sa ne contactati! Daca raspunsul nu se gaseste in "PRIMELE 7 MINUTE", vom gasi unul pentru fiecare caz in parte.

Inscriere newsletter