Misiunea APSIA este simpla, clara si impartita pe 3 paliere principale:

 

1. Partea informativa: dorim prin intermediul acestui site, si nu numai, sa oferim beneficiarilor o platforma informativa, cat se poate de simplificata si inteligibila prin care acestia sa poata dobandi toate informatiile necesare despre achizitia de produse noi in domeniul PSI (documentatie, receptie produse) (vezi pagina "GHID ACHIZITII") dar si despre procedura de mentenanta a stingatoarelor deja existente in dotarea acestora (identificare, stingatoare pentru scos din uz, neconformitati, etc.) (vezi pagina "GHID SERVICE"). Totodata, folosind acest site, dorim sa facem publice anumite comunicate si adrese oficiale pe care le vom avea cu IGSU (vezi pagina "COMUNICATE CU IGSU)" despre temele mai sus descrise, pentru a evita orice fel de dubiu si de interpretari ale legilor, asa cum unele companii incearca sa faca chiar si la nivel de an 2018.

2. Partea legislativa: dorim sa venim in sprijinul autoritatilor competente care elaboreaza si aduc la zi legislatia PSI din Romania cu idei de imbunatatiri, acolo unde este cazul. Dorim ca legislatia romaneasca sa fie pe deplin armonizata cu cea a statelor membre UE, in special in acele state unde aceasta se dovdeste foarte eficienta. Deoarece piata PSI este intr-o dinamica continua, si normele in vigoare au nevoie periodic de revizuiri si imbunatatiri pentru a face partea teoretica sa corespunda cu cea practica.

3. Partea de control: dorim sa avem o implicare activa in ceea ce priveste supravegherea pietei PSI din Romania si sa venim in sprijinul autoritatilor competente cu informatii din teritoriu. Dorim sa supraveghem exact ce fel de produse sunt puse in vanzare dar si modul in care se executa mententanta periodica pentru stingatoarele beneficiarilor. Toate neconformitatile produse cu buna stiinta sau din ignorata de firmele din domeniul PSI reprezinta in final costuri exclusiv suportate de beneficiari. Ori in aceste conditii, consideram ca firmele care isi desfasoara activitatea in afara legii trebuiesc supravegheate si raportate autoritatilor competente pentru a se lua masurile cuvenite. APSIA isi propune pe aceasta cale sa actioneze ca o extensie a IGSU in teritoriu.

Inscriere newsletter