La fel ca stingătoarele de incendiu, sistemele de hidranți interiori aparţin unui anumit tip și fiecare în parte reprezintă un anumit model.

 

            Tipul este categoria din care unul sau mai multe modele fac parte, respectiv sisteme cu furtun plat și sisteme cu furtun semirigid.

 

            Modelul este un produs specific, cu rețetă și nume unice. Exemple: CH-63, CH-95, LUX-ADS, LUX-LC-1 etc. Orice model de sistem se încadrează într-un anumit tip.

 

            Așadar, se citește corect: sistem model CH-63, tip sistem hidrant interior cu furtun plat.

 

            Fiecare model de sistem are rețeta sa proprie. De exemplu, un sistem CH-63 este compus dintr-o cutie de protecție A, un furtun B, o țeavă de refulare C, etc. Însă un sistem tip CH 93 poate fi compus dintr-o cutie de protecție X, același furtun B și aceeași țeavă de refulare C.

 

            Dacă între două modele diferă unul sau mai multe componente, înseamnă că este vorba de două produse diferite. Acest lucru presupune certificate, denumiri și performanțe tehnice diferite.

 

            Spre deosebire de stingătoare, un certificat al unui sistem poate conține mai multe componente de același tip, modele diferite. Astfel, un sistem model CH-93 care are o anumită dimensiune a cutiei de protecție, poate fi testat folosind 3 modele diferite de racorduri de refulare, 5 modele diferite de furtunuri de refulare și 2 modele diferite de țevi de refulare.

 

            În situația în care alcătuind sistemul și folosind orice mod de a combina componentele mai sus menționate acesta se încadrează în rețeta de preparare descrisă în certificat, înseamnă că sistemul se încadrează în prevederile standardului. Toate componentele care au fost testate sunt listate în anexa tehnică a certificatului.

 

            Citind certificatul de conformitate al sistemului hidrant, beneficiarul are acces la toate datele tehnice ale acestuia dar și ale componentelor care îl alcătuiesc.


Inscriere newsletter