Spre deosebire de stingătoare și sisteme de hidranți interiori, accesoriile PSI nu au rețete de preparare în sensul asamblării de diverse componente (deși acest lucru este parțial adevărat în cazul accesoriilor compuse), ci în sensul materialelor folosite și al procedeelor de producție.

 

            Chiar dacă accesoriile PSI au caracteristici tehnice similare (toate racordurile PSI sunt aproximativ identice indiferent de producător), producătorii pot avea tehnici diferite de producție și pot folosi materiale de diverse calități.

 

            Astfel, unele accesorii pot avea performanțe net superioare celor minime impuse în ceea ce privește rezistența, duritatea, masa, etc. De exemplu, există furtunuri certificate pentru o presiune de lucru de 15 bari, la fel cum există pentru 20, 25, 30 de bari etc.

 

            Din acest motiv putem afirma și în cazul accesoriilor că fiecare în parte este unic. La fel ca în cazul stingătoarelor, există tip și model.

 

            Tipul este categoria principală din care un anumit model face parte. Se citește corect “Tip furtun de refulare C pentru hidranți interiori, model Bodtech C52”. Denumirile distincte ale modelelor sunt folosite pentru a face diferențierea între produse care sunt de același tip (însă sunt fabricate de producători diferiți) si care pot avea performanțe tehnice de asemenea diferite. Aceste informații sunt listate în certificatele de conformitate ale produselor și în anexele tehnice ale acestora.


Inscriere newsletter